Πρωτοφανείς καταστροφές στον Δήμο Τοπείρου από την σφοδρή κακοκαιρία. Ο Δήμαρχος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

Η σφοδρή κακοκαιρία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Δήμο Τοπείρου και η πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής επικεντρώθηκε πρώτα στην αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τους δημότες ( οικίες – καταστήματα ) προκειμένου να ανακουφιστούν οι εκατοντάδες πληγέντες πολίτες. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές κυρίως ηλικιωμένοι και ανάπηροι που δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα πλημυρισμένα σπίτια τους. Πολλές οικογένειες αντιμετώπισαν άμεσο πρόβλημα διαβίωσης, καθώς πολλές οικίες πλημύρισαν και καταστράφηκαν έπιπλα και ρουχισμός. Καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλοί στάβλοι και μαντριά υπέστησαν καταστροφές και πνίγηκαν αιγοπρόβατα. Οι ζημιές στα χωράφια είναι ανυπολόγιστες καθώς πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες. Ο Δήμος έχει περιέλθει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης πολιτικής προστασίας με την Αριθμ. πρωτ. 1584/10.3.2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση κατόπιν ενεργειών του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

CIMG7469 F CIMG7474 F

CIMG7475 f CIMG7480

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου από την Παρασκευή βρισκόταν στις περιοχές που επλήγησαν και προσπαθούσε να επιλύσει τα άμεσα προβλήματα. Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων το προσωπικό του Δήμου με την Τεχνική υπηρεσία με την βοήθεια μηχανημάτων από την Περιφέρεια και τον Στρατό αλλά και ιδιωτών, έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για την αντιμετώπιση των πλημυρών. Εκσκαφείς και μπουλντόζες άνοιγαν τα βουλωμένα ρέματα και δημιουργούσαν νέα για να διοχετευτεί η τεράστια ποσότητα νερού από την συνεχόμενη βροχόπτωση που κράτησε 60 ώρες σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

CIMG7488 CIMG7491

CIMG7494 CIMG7495

CIMG7497 F CIMG7498

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσους βοήθησαν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Τοπείρου.

 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΩΝ: Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν την δυνατότητα σχολιασμού.

Διαβάστε επίσης τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σύνδεση Εγγραφή

Σύνδεση

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφή σε λίστα/ες για να λαμβάνετε μέσω e-mail ενημερωτικά δελτία:
Όροι και Προϋποθέσεις

electronic services

ixografiseis

downloads

xartes-google

benzini

kairos

Δήμος Τοπείρου N. Ξάνθης

con address Εύλαλο, Τ.Κ. 67200, Ξάνθη
con tel 2541352600,1 con fax 2541352650
con email info @ topeiros.gr

Διευθύνσεις Αλληλογραφίας
Τηλέφωνα-Emails
-Λίστες NewsLetters

Κοινωνική Δικτύωση:

24rss Rss

24twitter Twitter

24facebook Facebook

24google plus Google+

24youtube Youtube

24flickr Flickr

24mixcloud Mixcloud

topeiros video

Άγνωστοι Οικισμοί του Δήμου Τοπείρου
BeachVolley στις Παραλίες του Δήμου
Παραδοσιακός Θρακιώτικος Γάμος
Στενά Νέστου: Φυσικό περιβάλλον
Ολυμπιάδα 2004
Τα έθιμα του Πάσχα στη Θράκη
Θεατρική Αγωγή στο Δήμο Τοπείρου