Δήλωση του Δημάρχου Τοπείρου, για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Περίμενα μερικές ημέρες, χωρίς να κάνω κάποια δήλωση εν θερμώ, θεωρώντας ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, κυρίως για την περιοχή μας, που οι δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής της φαλκιδεύονται από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Διαβάζοντας και ακούγοντας όμως ακατανόητες δηλώσεις παραγόντων της Τ.Α., που νομίζουν ότι μονίμως μπορούν να υποκρίνονται και να παραπλανούν τις τοπικές κοινωνίες εξυπηρετώντας προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, θεωρώ ότι είναι αναγκαία η δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α., που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό παρασκήνιο που σχεδιάζει το μέλλον μας, για εμάς χωρίς εμάς.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Ξάνθης και προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Στυλιανίδη, να καλέσει τους δημάρχους του νομού την Τετάρτη 27/08/2008 για να τους παρουσιάσει προτάσεις που τελικά δεν γνωρίζω από ποιους υιοθετούνται και από ποιους κατευθύνονται, δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.

Ας μάθει λοιπόν και ο ίδιος και όσοι εξυπηρετούνται από τις κινήσεις του ότι οι σχεδιασμοί για το νομό που αγνοούν και υποθηκεύουν το μέλλον και την προοπτική των τοπικών κοινωνιών δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Διότι, όταν παρά τις ομόφωνες αποφάσεις και των τοπικών οργάνων αλλά και της ΚΕΔΚΕ, παραβιάζονται οι βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και όταν αυτή καταλήγει σε μια ύποπτη, γελοία, απαράδεκτη και γεμάτη σκοπιμότητες σαλαμοποίηση των υπαρχόντων οργανισμών Τ.Α., όλοι μας οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Δεν θα μπω καν στη λογική να επιχειρηματολογήσω πάνω στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην συγκέντρωση των δημάρχων, διότι θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρξει κοινή καταδίκη και απόρριψή τους, όπως εξ άλλου πρότεινα και στη συγκέντρωση. Την αποστομωτική απάντηση σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις θα δώσουν οι τοπικές κοινωνίες που εμείς θα ενημερώσουμε και θα κινητοποιήσουμε.

Ούτε θα μπω στη λογική να εξηγήσω ή να καταδικάσω τις λογικές των συντακτών αυτών των προτάσεων που έκοψαν και έραψαν δήμους και οικισμούς σύμφωνα με τα συμφέροντα της εξουσίας και των καρεκλών τους. Ας εξηγήσουν οι ίδιοι και οι υποστηρικτές τους στους πολίτες, γιατί τους θεωρούν αμελητέες ποσότητες και αριθμούς που μπορούν να προστίθενται και να εξυπηρετούν την γεωγραφία και τη σκοπιμότητα των συμφερόντων τους. Γιατί, είναι αδύνατο να έρθουν στη θέση τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα που οι ίδιοι τους δημιουργούν, αποσπώντας και συνενώνοντας οικισμούς, δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες όπως συμφέρει στις ύποπτες προσωπικές λογικές τους. Γιατί, είναι τουλάχιστον γραφικοί αν πιστεύουν ότι μπορούν να δεχτούν οι συνδημότες μου να χάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη προνόμια και κεκτημένα που επί τρεις τετραετίες προσπαθήσαμε να κατοχυρώσουμε.

Όσον αφορά την προοπτική του νομού, αν αυτοί που έχουν τον οποιοδήποτε λόγο, παρέμβαση και θέση είναι σοβαροί και υπεύθυνοι, και αν κυρίως θέλουν να λέγονται άνθρωποι της Τ.Α. και αισθάνονται ότι την υπηρετούν, ας δεχτούν επιτέλους να συζητήσουμε σοβαρά και να υιοθετήσουμε από κοινού προτάσεις για τον τόπο μας που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας, αφού πρώτα φυσικά εξασφαλιστούν τα υπεσχημένα της Κυβέρνησης και οι προϋποθέσεις που τα συλλογικά μας όργανα έχουν απαιτήσει και έχουν οριοθετήσει.

Να γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί οι ευκαιριακοί παράγοντες, ότι ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα μας βρουν δυναμικά και ανυποχώρητα απέναντί τους.

Εύλαλο, 1 Σεπτεμβρίου 2008
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΩΝ: Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν την δυνατότητα σχολιασμού.

Διαβάστε επίσης τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σύνδεση Εγγραφή

Σύνδεση

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφή σε λίστα/ες για να λαμβάνετε μέσω e-mail ενημερωτικά δελτία:
Όροι και Προϋποθέσεις

electronic services

ixografiseis

downloads

xartes-google

benzini

kairos

Δήμος Τοπείρου N. Ξάνθης

con address Εύλαλο, Τ.Κ. 67200, Ξάνθη
con tel 2541352600,1 con fax 2541352650
con email info @ topeiros.gr

Διευθύνσεις Αλληλογραφίας
Τηλέφωνα-Emails
-Λίστες NewsLetters

Κοινωνική Δικτύωση:

24rss Rss

24twitter Twitter

24facebook Facebook

24google plus Google+

24youtube Youtube

24flickr Flickr

24mixcloud Mixcloud

topeiros video

Άγνωστοι Οικισμοί του Δήμου Τοπείρου
BeachVolley στις Παραλίες του Δήμου
Παραδοσιακός Θρακιώτικος Γάμος
Στενά Νέστου: Φυσικό περιβάλλον
Ολυμπιάδα 2004
Τα έθιμα του Πάσχα στη Θράκη
Θεατρική Αγωγή στο Δήμο Τοπείρου