Παρουσίαση της Δομής Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τοπείρου

Εύλαλο, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση της Δομής Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

του Δήμου Τοπείρου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στον οικισμό Τοξοτών η εκδήλωση για την παρουσίαση της Δομής Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που λειτουργεί στον Δήμο Τοπείρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δημότες, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης, η Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και μέσα μαζικής ενημέρωσης, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του δήμου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η Δομή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Access for All» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 και αποτελεί ένα καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του εγχείρημα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος αποτελούν η πληροφόρηση, συμβουλευτική & υποστήριξη σε ενδιαφερόμενους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες, η διασύνδεση ατόμων και ομάδων με σκοπό τη δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων και η δικτύωση υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό με δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμβολή της Δομής Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, την προώθηση της έννοιας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή, καθώς και την αντικειμενική πρόκληση να λειτουργήσει ο Δήμος σε ένα περιβάλλον καινοτόμων ιδεών και πρακτικών.

Η Δομή Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου μας στο Εύλαλο προσφέρει ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη για τις απαιτήσεις υλοποίησης και χρηματοδότησης μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Στη Δομή μπορούν να απευθυνθούν κάτοικοι της περιοχής, καθώς και των γειτονικών Δήμων, που επιθυμούν να συστήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.

Σε αυτό στοχεύουν και οι τοπικές δράσεις του έργου στους οικισμούς του Δήμου, με πρώτη αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύρνου αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 6 το απόγευμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

3

1

2ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΩΝ: Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν την δυνατότητα σχολιασμού.

Διαβάστε επίσης τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σύνδεση Εγγραφή

Σύνδεση

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφή σε λίστα/ες για να λαμβάνετε μέσω e-mail ενημερωτικά δελτία:
Όροι και Προϋποθέσεις

electronic services

ixografiseis

downloads

xartes-google

benzini

kairos

Δήμος Τοπείρου N. Ξάνθης

con address Εύλαλο, Τ.Κ. 67200, Ξάνθη
con tel 2541352600,1 con fax 2541352650
con email info @ topeiros.gr

Διευθύνσεις Αλληλογραφίας
Τηλέφωνα-Emails
-Λίστες NewsLetters

Κοινωνική Δικτύωση:

24rss Rss

24twitter Twitter

24facebook Facebook

24google plus Google+

24youtube Youtube

24flickr Flickr

24mixcloud Mixcloud

topeiros video

Άγνωστοι Οικισμοί του Δήμου Τοπείρου
BeachVolley στις Παραλίες του Δήμου
Παραδοσιακός Θρακιώτικος Γάμος
Στενά Νέστου: Φυσικό περιβάλλον
Ολυμπιάδα 2004
Τα έθιμα του Πάσχα στη Θράκη
Θεατρική Αγωγή στο Δήμο Τοπείρου