Πίσω στο www.topeiros.gr

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών σε κοινή εκδήλωση Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας για τον εθελοντισμό – ολυμπισμό

Αναδείχθηκε το ολυμπιακό ιδεώδες από τα παιδιά μας

Η επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΩΝ ΔΗΜΩΝ

Από την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής ΦλόγαςΧίλιοι πεντακόσιοι μαθητές δημοτικών – γυμνασίων – λυκείων από τους τρεις νομούς της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, συμμετείχαν ενεργά αλλά και ως θεατές στην χθεσινή (9/4/02) κοινή εκδήλωση, στη Γαλάνη, πλάι στις όχθες του ποταμού Νέστου. Στο ιδανικό μέρος, όπου νιώθεις έντονα τα ίχνη των προγόνων τούτου εδώ του τόπου, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι ο Νέστος είναι το ποτάμι ζωής και ενώνει όσες περιοχές βρέχει με τα πολύτιμα νερά του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία της υπερνομαρχίας, των τριών γραφείων φυσικής αγωγής με το πρόγραμμα ολυμπιακής παιδείας και των 7 Δήμων που συνορεύουν με τον ποταμό Νέστο (Τοπείρου, Σταυρούπολης, Χρυσούπολης, Κεραμωτής, Παρανεστίου, Ορεινού και Νευροκοπίου).

Οι μαθητές, εκτός από την συμμετοχή τους στην εκδήλωση και τα περίπτερα που είχαν ετοιμάσει, όπου υπήρχαν εργασίες τους, με θέματα όπως “περιβάλλον” και “Ολυμπιακοί Αγώνες”, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά 6 Ολυμπιακά αθλήματα (κανό – καγιάκ, τραμπολίνο, τοξοβολία, μπέϊζμπωλ, ποδηλασία, αναρρίχηση) και να απολαύσουν τον Ξανθιώτη τραγουδιστή Άγγελο Μουρβάτη και τους “Down Darkness”.

Ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-ΞάνθηςΠαρόντες ήταν ο πρόεδρος της διευρυμένης Ν.Α. κ. Κώστας Τάτσης, οι Δήμαρχοι Τοπείρου κ. Στυλιανός Χατζηευαγγέλου, Χρυσουπόλεως κ. Στέργιος Γκόλφας, Κεραμωτής κ. Μένανδρος Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι των παρανέστιων Δήμων.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Τοπείρου με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των παρανέστιων ΔήμωνΣύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Διευρυμένης και υπογράμμισε:

«Με χαρά σας καλωσορίζω στο Δήμο Τοπείρου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τοξοτών, μιας περιοχής που διακρίνεται για το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος.

Δεν μπορώ παρά να επαινέσω πρωτοβουλίες σαν αυτή του Προέδρου της Διευρυμένης να συγκεντρωθούν εδώ νέοι απ’ όλους τους παρανέστιους Δήμους για να συμμετέχουν στην σημερινή εκδήλωση.

Το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκαν, μας κάνει περήφανους αλλά και μας χρεώνει πολλές ευθύνες.

Γιατί οι αγώνες δεν είναι μόνο μια μεγάλη γιορτή χαράς και αισιοδοξίας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν κοντά άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές, ήθη, πολιτισμικές ρίζες και ιδέες. Γι’ αυτό και οι Αγώνες της Ελλάδας πρέπει να συνδυάσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την Ειρήνη, με τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Οι αθλητές, οι θεατές, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές θα συμμετάσχουν στην ανάδειξη των οικουμενικών αξιών του Ολυμπισμού.

Ας συμμετέχουμε λοιπόν και ‘μεις στην κοινή προσπάθεια, ας συμμετέχουμε στην εμπειρία της επιστροφής των Αγώνων στο λίκνο τους».

 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Σχηματισμός των Ολυμπιακών ΚύκλωνΗ εκδήλωση ξεκίνησε με πεζοπορία όλων των μαθητών από τον οικισμό Γαλάνης έως τα Στενά του Νέστου και ακολούθησε η συγκινητική τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από μικρές ιέρειες.

Η ανάκρουση του Εθνικού και Ολυμπιακού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δ’ Σώματος Στρατού, έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση η οποία ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό των Ολυμπιακών κύκλων.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επίσημη Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004Οι Έλληνες τιμούν την ιδέα των προγόνων τους, την καθιέρωση των ολυμπιακών αγώνων. Αν και γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονες διοργανώσεις απέχουν παρασάγγας από τις διοργανώσεις των Ελλήνων. Οι πολυεθνικές, οι χορηγοί, η συνέχιση των πολέμων (και όχι η ανακωχή), το ντόπινγκ, είναι μερικά αρνητικά στοιχεία. Ιδίως τα παιδιά μας πρέπει να μένουν ανυποψίαστα από όλα αυτά τα μελανά σημεία. Καλύτερα να γνωρίζουν το κλαδί ελιάς, το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και γενικώς να έχουν στο νου τους τις υψηλές αξίες.

 Επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων: Τραμπολίνο

Επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων: Τοξοβολία

Επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων: Ποδηλασία

Επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων: Μπέϊζμπωλ

Περίπτερα με εργασίες των μαθητών για τον Ολυμπισμό

Συναυλία με τον Ξανθιώτη Άγγελο Μουρβάτη

Συναυλία με τον Ξανθιώτη Άγγελο Μουρβάτη

Συναυλία με τον Ξανθιώτη Άγγελο Μουρβάτη

Οι δύο Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Πίσω στο www.topeiros.gr