ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΞΟΤΩΝ  Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πανίδα & Χλωρίδα

ΓΕΝΙΚΑ O ΤΟΠΕΙΡΟΣ

Σύντομη Ιστορία

Οικολογικά χαρ/κά

Βλάστηση

Πανίδα & Χλωρίδα

Ανθρώπ. δυναμικό

 

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Η αρχιτεκτονική

Όξιλαρ

  Τούζλα 

Ίμερα

  Σεμέλη

Αγέλη

  Βανιάνο

Πρασινάδα

 

Σχεδίαση Σελίδων:

© 2000

 

Στη πεδινή περιοχή του Δήμου υπάρχουν: πέρδικες, ορτύκια, δρυοκολάπτες, αγριόπαπιες και αγριόκουρκοι. Στα γλυκά νερά του δέλτα του Νέστου συναντάμε πολλά είδη ποταμίσιων ψαριών. Στην περιοχή Στενά του Νέστου ενδημεί ο κολχικός φασιανός. Στο δέλτα του Νέστου συναντάμε πουλιά που ζουν μόνιμα, άλλα που μεταναστεύουν και άλλα που διαχειμάζουν, όπως κορμοράνοι, ποταμοσφυρίχτρες και τσικνιάδες. Σήμερα επίσης απαντώνται σπάνια πουλιά, όπως οστρακοφάγοι και οι σακάδες με το μεγάλο ράμφος. Ζουν λίγα ζευγάρια λύκων, τσακάλια και αγριογούρουνα. Το Δέλτα του Νέστου έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους 10 σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης.

Στις ελώδεις περιοχές συναντάμε πολλά είδη αμφίβιων και ερπετών. Στο δέλτα του Νέστου έχουν εντοπισθεί 11 είδη, όπως σαλαμάνδρες, βάτραχοι φρύνοι, κ.α.

  Στις ορεινές περιοχές συναντάμε αετούς, χρυσαετούς, όρνια, γύπες, γεράκια και ασπροπάρηδες. Στα δάση ζουν ζώα όπως, νυφίτσες, σκίουροι, κουνάβια και αγριογούρουνα.

   Ένα από τα ωραιότερα υδροχαρή δάση αναπτυσσόταν στις όχθες του Νέστου από τους Τοξότες μέχρι τη θάλασσα, το δάσος του Κοτζά-Ορμάν.

Υπήρχαν πολλά είδη δέντρων εκεί, όπως η μαύρη και η άσπρη λεύκη, η δρυς, η πεδινή πτελέα, σφένδαμος και σκλήθρο. Υπήρχε θαμνώδης, ποώδης και αναρριχόμενη βλάστηση. Το δάσος του Κοτζά-Ορμάν καταστράφηκε παλιά από τις λευκοκαλλιέργιες, ενώ σήμερα καταστρέφεται από την αλμύρα της θάλασσας, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Γεωργίας να αντικαταστήσει τις λευκοκαλλιέργιες με αυτές της ακακίας.

Στενά Νέστου ποταμού

 

Το ΔΕΛΤΑ του Νέστου