Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ''Εράσμια 2006''

Η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου "Γ. Βυζιηνός" σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις "ΕΡΑΣΜΙΑ 2006" που θα πραγματοποιηθούν από 25 έως 29 Αυγούστου 2006.

 

 Τα "Εράσμια", γιορτή που ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια περίπου, εντάχθηκε στο χρόνο γιατί εξέφραζε την ανάγκη των ανθρώπων του χωριού να διασκεδάσουν ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και να ζωντανέψουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, τιμώντας ταυτόχρονα την μνήμη του πολιούχου μας Τιμίου Προδρόμου.

Ήταν ανέκαθεν στο αποκορύφωμα των γιορτών της περιοχής μας και συνεχίζουν να τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, γιατί απευθύνονται σ¶ όλους με σκοπό τόσο τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και την επαφή τους με νέες μορφές έκφρασης. Δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ψυχαγωγηθούν και να ζωντανέψουν με συγκίνηση μνήμες απ¶ τα περασμένα.

Γι¶ αυτό σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις και να γνωρίσετε παράλληλα την φύση που περιβάλλει το χωριό μας, απ¶ την παραλία, το παραποτάμιο δάσος και το Δέλτα του Νέστου ποταμού.

Για την συνέχιση του θεσμού αυτού, πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μαζί περισσότερες προσπάθειες, έχοντας πάντα την οικονομική στήριξη του Δήμου Τοπείρου, ώστε να προβάλλουμε την περιοχή μας και να συμβάλουμε στην πολιτιστική αποκέντρωση.

Τελειώνοντας, να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο κ. Στ. Χατζηευαγγέλου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου για την συμπαράστασή τους.

Σας περιμένουμε όλους!


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Παρασκευή 25 Αυγούστου
Ώρα: 20.00 - Εγκαίνια ΚΑΠΗ Ερασμίου

Σάββατο 26 Αυγούστου
Ώρα: 21.30 - Συναυλία με Rock & Pop μουσική με το μουσικό συγκρότημα "ΘΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ"

Κυριακή 27 Αυγούστου
Ώρα: 16.00 - Τουρνουά Πινγκ - Πονγκ
Ώρα: 20.30 - Θεατρική Παράσταση από την Θεατρική Εταιρεία "Ανατολικά του Νέστου" του Κ. Λειβαδίτη

Δευτέρα 28 Αυγούστου
Ώρα: 20.30 - Παραδοσιακή Θρακιώτικη Βραδιά με τον Θύμιο Γκογκίδη

Τρίτη 29 Αυγούστου
Ώρα: 21.30 - Λαϊκή Βραδιά με το συγκρότημα του "ΣΟΥΛΗ"

* Κατά την περίοδο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΤΡΟ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ερασμίου , την επιμέλεια της οποίας έχει η κ. Βούλα Μήτραινα με τη βοήθεια του κ. Αντώνη Κουτσούμπα.