ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 222/2018

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση λόγω παραίτησης Αντιδημάρχου στον Δήμο Τοπείρου και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Δημάρχου στον οριζόμενο Αντιδήμαρχο για την δημοτική περίοδο από 23-07-2018 έως 31-08-2019»
                                                                                           Ο Δήμαρχος Τοπείρου

 

Έχοντας υπ’ όψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 με θέμα «Αρμοδιότητες Δημάρχου» όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 3979/2011.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν.3852/2010 με θέμα «Αντιδήμαρχοι» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
3. Την υπ' αριθμ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
4. Το γεγονός ότι ο Δήμος. εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 2 ή 59, παρ. 3 του Ν. 3852/ 2010 και επομένως μπορεί να ορισθούν τρις (3) Αντιδήμαρχοι.
5. Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.
6. Την αριθ. Πρωτ.: 3839/16.07.2018 επιστολή παραίτησης από το αξίωμα του Αντιδημάρχου του κ. Λουκμακιά Αθανασίου του Ευστρατίου.

                                                                                                  Αποφασίζουμε

1. Αποδεχόμαστε την υπ’ αριθ. Πρωτ. 3839/16.07.2018 αίτηση – δήλωση παραίτησης του κ. Λουκμακιά Αθανασίου του Ευστρατίου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου για λόγους που μνημονεύονται σε αυτή και απαλλάσσουμε από τη 23-07-2018 τον ανωτέρω από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

2. Ορίζουμε τον κ. Κουτσομιχάλη Χαράλαμπο του Αντωνίου Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας ως Αντιδήμαρχο, έμμισθο και θητεία από τη 23-07-2018 έως τις 31-08-2019 σε αντικατάσταση του κ. Λουκμακιά Αθανασίου του Ευστρατίου και μεταβιβάζουμε σε αυτόν τις εξής αρμοδιότητες:
• Συντονισµός και επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία µε τους συναρμόδιους φορείς.
• Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.
• Λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
• Χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αδειών µμουσικών οργάνων, αδειών τυχερών παιγνίων, αδειών ίδρυσης ποιμνιοστασίων, µμικροπωλητών κλπ.
• Άδειες πλανόδιου - υπαίθριου εμπορίου.
• Λειτουργία υπαίθριων εµπορικών δραστηριοτήτων (λαϊκές αγορές, εµποροπανηγύρεις κλπ.).
• Υπογραφή των αδειών χρήσης για τη λειτουργία της εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς.
• Εφαρμογή μέτρων για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
• Εποπτεία επί του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων.
• Θέµατα αλλοδαπών (άδειες παραµονής κλπ.).
• Εφαρμογή ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης και προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας.
• Ρύθμιση ζητημάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Υπογραφή καταστάσεων μισθοδοσίας προσωπικού, ημερομισθίων και πάσης φύσεως αποδοχών µονίµου, εκτάκτου και εργατοτεχνικού προσωπικού , την υπογραφή αποφάσεων μεταβολών των Δημοτολογίων και την υπογραφή των πάσης φύσεως πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων.

Β. Η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν την λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του ∆ηµάρχου.
Γ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.
Δ. Όταν ο ∆ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο
Αντιδήμαρχος, κ. Τζελεπάκης Θεόδωρος του Αναστασίου που αναπληρώνει τον ∆ήµαρχο. Όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του ∆ηµάρχου θα ασκούνται από τους Αντιδημάρχους κ. Κουτσομιχάλη Χαράλαμπο του Αντωνίου και Χουσείν Ογλού Σουνάι του Χουσείν.
Ε. Σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται πέραν των ανωτέρω και η Θεώρηση Γνησίου Υπογραφής και η Υπογραφή Πιστοποιητικών Συντήρησης Συγγενών των εργαζομένων στο Εξωτερικό.
ΣΤ. Επίσης, σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται εκ περιτροπής η Τέλεση Πολιτικών Γάµων που γίνεται στο Δήμο, σύµφωνα µε όσα ορίζονται στο Ν.∆. 321/1982.
Η παρούσα να δημοσιευθεί σε δύο τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες και μία εβδομαδιαία του Νομού, καθώς και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τοπείρου.

                                                                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

                                                                                                ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ