Featured

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ, ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ

Αναρωτιόμαστε τι θα επινοήσει ακόμα ο κ. Παυλακάκης που αυτοαποκαλείται επικεφαλής μίας παράταξης που τον τελευταίο χρόνο την βλέπουμε σε δόσεις, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εξακολουθεί να γαντζώνεται σ’ ένα ρόλο στον οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Συνεννοήσεις και υπογραφές στα σκαλιά του δημαρχείου, ενώ το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε, ατυχώς γι’ αυτόν με απαρτία, απέλπιδες προσπάθειες να παρασύρει σε αποχώρηση συμβούλους δημοτικούς και προέδρους τοπικών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου που ήταν εν εξελίξει, και το γνωστό επιστέγασμα: Καταγγελία στον τύπο και επίκληση των αρμοδίων να επιβάλλουν την τάξη.

Δεν υπάρχει δυστυχώς περίπτωση να κατανοήσει πως, άλλος χώρος τα δικαστήρια και άλλος το δημοτικό συμβούλιο. Στον δήμο ακόμα κι απ’ τη θέση της αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει και αν μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις στο όργανο που είναι φορέας πολιτικής, διαλόγου, σχεδιασμού και προγραμματισμού.

Ας σταματήσει επιτέλους να καλύπτεται πίσω από ανούσιες δικαιολογίες για την ώρα των συνεδριάσεων και να προσπαθεί με μανία να διασύρει και να συκοφαντήσει τον δήμαρχο και τον πρόεδρο με χαρακτηρισμούς που τον χαρακτηρίζουν.

Άβουλος και άτολμος είναι εκείνος που σύρεται πίσω απ’ τις εξελίξεις, που δεν έχει καταθέσει ως «επικεφαλής» ούτε μία πρόταση στο συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια, που μετά την απόσυρσή του και απ’ τον χώρο της τοπ. αυτ/σης θα έχει αφήσει πίσω του το απόλυτο μηδέν, κατ’ αναλογία και με την προσφορά του ως βουλευτής στον τόπο.

Είχε στη διάθεσή του το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου απ’ το πρωί της Παρασκευής και η μοναδική του ενασχόληση μ’ αυτό, ήταν να αποχωρήσει επειδή η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ήταν στις 14.00 και όχι στις 18.00 της Δευτέρας.

Σε ποιους αλήθεια απευθύνεται; Στους συστηματικά απόντες συμβούλους του, στους δημότες μας που τον έχουν ήδη ξεχάσει ή στον εαυτό του που περιμένει ένα θαύμα να τον απαλλάξει απ’ τα καθήκοντά του που δεν είναι ικανός να επωμιστεί;

Ας αναλογιστεί επιτέλους ότι στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχουν εκτός από διορισμένους προέδρους διαφόρων συν/κών εργοστασίων που είναι απασχολημένοι με το να τα κλείνουν το ένα πίσω απ’ το άλλο και αγρότες και επαγγελματίες που τους εξυπηρετεί να συνεδριάζουμε το μεσημέρι, γιατί το απόγευμα έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και διαθέτουν πρόθυμα ακόμα και τις ώρες ανάπαυσής τους για να υπηρετήσουν τον σκοπό που οι δημότες μας τους έχουν τάξει.

Ας παραδεχτεί ότι με την τυπολατρία του μας οδηγεί να συνεδριάζουμε αυτή την ώρα, για να κρατούμε και όλους τους υπηρεσιακούς επί ποδός, μήπως και επιννοήσει να ζητήσει την τελευταία στιγμή κάποιο έγγραφο ή πληροφορία για να δημιουργήσει πρόβλημα στη συνεδρίαση όπως πολύ καλά γνωρίζει να πράττει.

Ας ομολογήσει επιτέλους ότι για την ενημέρωση που ποτέ δεν του φαίνεται επαρκής, δεν προέβαλε ποτέ ένσταση πριν την συνεδρίαση, με μοναδικό σκοπό και στόχο την παρακώλυση των εργασιών του συμβουλίου, διότι έτσι φαντάζεται ότι θα μας δημιουργήσει πρόβλημα.

Ας κατανοήσει επιτέλους ότι είναι στην αντιπολίτευση και όχι στη διοίκηση του δήμου, όπως απεγνωσμένα θα ήθελε και ότι στις τρεις τετραετίες του δημάρχου μας ποτέ η αντιπολίτευση δεν είχε τέτοιο χάλι.

Και τέλος, ας έχει την γενναιότητα και την τόλμη να παραδεχτεί ότι στην συνεδρίαση της 21/7/2008 ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, τρεις (3) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους και αποχώρησαν οι… δύο (2). Επίσης, ήταν παρόντες και όλοι οι εκλεγμένοι με το ΕΔΟ πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, οι οποίοι παρέμειναν όχι γιατί έχουν ύποπτες συναλλαγές με τη δημοτική αρχή, αλλά διότι προφανώς ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης αντιλαμβάνονται τελείως διαφορετικά τον ρόλο και τη συμβολή τους στα κοινά.

Τέλος, προς γενική ενημέρωση, στις 9 συνεδριάσεις του 2008 που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα:
Ο κ. Ράπτης απουσίαζε από τις 8
Ο κ. Τσάκαλος απουσίαζε από τις 7
Ο κ. Κοτόπουλος απουσίαζε από τις 6
Ο κ. Αρβανιτίδης απουσίαζε από τις 5
Ο κ. Κίτσος απουσίαζε από τις 4
Και ο κ. Μάντατζη Τσετίν απουσίαζε, αν και βουλευτής, μία φορά τον Μάρτιο και άλλες δύο φορές τον Μάϊο και τον Ιούνιο.

Αυτό είναι ένα ακόμα γεγονός που αποδεικνύει ότι στο δύσκολο έργοα μας, στον συνεχή αγώνα μας για τους συνδημότες μας είμαστε μόνοι. Κάποιοι συνειδητά επιλέγουν να τους περιφρονούν και όχι να υπηρετούν όπως είναι υποχρεωμένοι κι από τους νόμους και από τους δημοτικούς κώδικες, αλλά πάνω απ’ όλα από την συνείδηση και το φιλότιμό τους.


O Δήμαρχος Τοπείρου
ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΜΛΕΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΗΛΙΚΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΜΟΥΜΙΝ ΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑΓΙΜ
ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ
ΝΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΥΡΟΣΤΙΑΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΤΕΛΑΤ ΟΓΛΟΥ ΟΖΕΡ
ΦΕΪΖΗ ΟΓΛΟΥ ΜΟΥΪΤΙΝ
ΦΕΤΑΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΡΑΜΑΔΑΝ

Οι πρόεδροι των Τοπικών συμβουλίων:
ΔΟΜΠΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΟΥΡΟΥΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ