ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, κατ’ άρθρο 67Α του Ν. 3852/2010, ως προστέθηκε με το άρθρο 7 Ν. 5056/2023, η οποία Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Κατάστημα στο Εύλαλο, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00. Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων η Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00. Τα θέματα θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνουν αποδεκτά και να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη.                                                                   

Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν έως δέκα (10) θέματα τα οποία τίθενται από τους Δημοτικούς Συμβούλους και επιπλέον δύο (2) θέματα τα οποία τίθενται από τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη περίπτωση που έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα από δημοτικούς συμβούλους και πάνω από δύο (2) θέματα από Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το Προεδρείο από την οποία προκύπτουν τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν. Από τα θέματα της κλήρωσης μέχρι τρία (3) θέματα πρέπει να αποτελούν πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (εάν έχουν προταθεί περισσότερα από τρία (3) θέματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας διενεργείται κλήρωση επίσης κατά την έναρξη της συνεδρίασης).

Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιασδήποτε απόφασης (άρθρο 67 §4 Ν. 3852/10). Η παρουσία του δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του πρόεδρου νομικού προσώπου στη συνεδρίαση είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη. Για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης τηρούνται πρακτικά. Στη συνεδρίαση αυτή δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη της απαιτούμενης απαρτίας (άρθρο 67Α §6 του Ν. 3852/2010).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΒΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ